Saveti za parove kojima izbegavate bračne krize

Kada vas uhvati uzbuđenje zbog vašeg venčanja, može biti teško i bolno zamisliti da vi i vaš supružnik možda nećete živeti srećno do kraja života. Ali, deljenje svog života sa drugom osobom može biti izazov, pogotovo ako nemate puno iskustva sa vezama. Za brakove je potreban rad, posvećenost i ljubav, ali takođe je potrebno i poštovanje da biste bili istinski srećni i uspešni.

Brak zasnovan na ljubavi i poštovanju ne dešava se tek tako. Oba supružnika moraju da urade svoj deo posla. Ispod su važni saveti i ključne stvari koje treba ispoštovati svakog dana kako bi vaš brak bio uspešan.

Jasna i česta komunikacija

Razgovor sa supružnikom jedan je od najboljih načina da vaš brak bude zdrav i uspešan. Budite iskreni prema onome što osećate, ali budite ljubazni i s poštovanjem kada komunicirate. Deo dobre komunikacije je biti dobar slušalac i odvojiti vreme da shvatite šta vaš supružnik želi i treba od vas. Neka komunikacijske linije budu otvorene često i na razne teme, a ne samo o stvarima poput računa i dece. Podelite svoje misli i osećanja.

Foto: Unsplash.com/Jeremy Wong Weddings

Naglasite partneru kako jako cenite ga imate u svom životu

Cenite jedni druge, svoju vezu, porodicu i zajednički život. Pokažite zahvalnost kada vaš partner kuva večeru, pomaže deci u obavljanju domaćih zadataka ili obavlja kupovinu namirnica. Možda će vam biti potrebno nekoliko minuta da svake večeri kažete jedni drugima bar jednu stvar koju ste cenili tog dana.

Uzmite malo vremena samo za vas dvoje

Uz radne i porodične obaveze, lako možete izgubiti faktor romantike. Planirajte posebne datume, bilo da izađete ili da samo ostanete kod kuće. Ako imate decu, pošaljite ih na negde (baki, deki, tetkama, drugaricama) dok se opuštate, razgovarate i uživate u međusobnom društvu.

Foto: Pixabay.com

Shvatite da je normalno da niste uvek saglasni

Nećete uvek biti saglasni oko svega, ali važno je biti pošten i poštovan tokom nesuglasica. Slušajte stanovište supružnika. Pokušajte da se ne naljutite i ne dozvolite da postanete previše frustrirani. Udaljite se i smirite se ako je potrebno, a zatim ponovo razgovarajte o problemu kada ste oboje malo razmislili.

Stavite do znanja partneru da vas i dalje privlači

Stručnjak za odnose među partnerima koji su u braku, Kristian Denmon, ističe da je davanje komplimenata jedno drugom izuzetno važno. On ističe da parovi najčešće varaju zbog toga što im partner ne poklanja dovoljno pažnje i ne dodeljuje im nikakve komplimente. Ističe da se ljudi osećaju loše ako nemaju takvu podršku kod kuće.

Ne zaboravite da ostanete posvećeni supružniku, porodici i životu koji ste zajedno izgradili. Podržavajte jedni druge emocionalno i svakodnevno. Vi, supružnik i vaša veza možete rasti i menjati se s vremenom, ali ove ideje mogu pomoći vašem braku da ostane uspešan tokom godina.

Autor: redportal.rs

#Sreća

#brak

#komunikacija

#poverenje

#venčanje