Selma, ne naginji se kroz prozor! 🚂

Vanvremenska pesma Selma posvećena je Selmi Borić. Ona govori o velikoj mladalačkoj ljubavi između Selme Borić i čuvenog pesnika i tekstopisca, Vlada Dijaka.

Naime, Dijak je inspirisan Selminom lepotom napisao pesmu koju je mnogo godina kasnije, najpre Goran Bregović, a zatim Željko Bebek oživeo za sva vremena.

Selma i Dijak su se upoznali u Sarajevu, nakon Drugog svetskog rata. Selma je imala 16 godina u trenutku čuvenog susreta na železničkoj stanici. Dijak je godinama osećao simpatije prema njoj, ali s obzirom da je bio sramežljiv, nikada joj to nije priznao i sve je ostalo samo na simpatijama. Nikada se nisu ni poljubili, u sećanju ostaju samo pogledi razmenjeni tog proleća 1975. godine.

IZVOR: YT / Filip Stefanovic

Selma je u nekoliko intervjua priznala da je i Vlado bio njena velika ljubav, a 16 godina nakon njegove smrti, 2004. godine, objavila je zbirku poezije Selma putuje na fakultet. U njoj se nalazi i dirljiva pesma Sećanje na Vladu.

Selma danas ima 90 godina i živi u Zagrebu. Svoje rođendane voli da obeleži, a redovan gost na slavlju, svake godine je Željko Bebek. Ove godine proslavili su njen jubilarni rođendan.

View this post on Instagram

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

IZVOR: IG / zeljkobebek

Autor: redportal.rs

#Selma Borić

#Vlado Dijak

#Željko Bebek