Postoje znaci da nas prate vanzemaljci

Vanzemljaci su možda bacili senzore za otkrivanje nastanjivosti na Zemlju, prema profesoru sa Harvardskog univerziteta.

Astronom Avi Lob smatra da su viđenja neobjašnjivih vazdušnih pojava (UAP) možda znaci vanzemaljaca koji nas prate. Lob je napisao izveštaj za Scientific American sa detaljima o svojoj teoriji.

- Ako se ispostavi da je neki UAP vanzemaljska tehnologija, mogli bi ispustiti senzore za naredni brod sa kojim bi mogli da se povežu - rekao je.

Šta ako je Oumuamua takav brod?

Oumuamua je čudni asteroid u obliku cigare koji je prošao blizu Zemlje 2017. godine. Sa njega nisu detektovani radio signali, ali to nije sprečilo naučnike da teoretišu da bi to mogla biti vanzemaljska sonda. Lob misli da bi nedavna viđenja UAP-a i prolazak Oumuamua mogli biti povezani.

Smatra da bi više naučnika trebalo da snima nebo da bi videlo da li je nešto od vanzemaljac zaista tamo. Izraz UAP se koristi u celom članku umesto NLO. UAP postaje sve popularnija fraza jer neki stručnjaci misle da je NLO previše stigmatizovan i da se ne uzima ozbiljno.

Lob je dobro poznat po svojim čisto teoretskim idejama o vanzemaljcima i UAP-ima, ali o njima piše sa samopouzdanjem. Smatra da UAP-ovi u vestima nedavno imaju ili prirodna ili vanzemaljska objašnjenja.

Objasnio je u svom članku:

Pentagon će uskoro dostaviti Kongresu izveštaj u kojem se navodi da su neki neidentifikovani vazdušni fenomeni (UAP) stvarni, ali da je njihova priroda nepoznata. Da UAP potiče iz Kine ili Rusije i predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost, njihovo postojanje nikada ne bi bilo otkriveno javnosti. Otuda je razumno zaključiti da vlada SAD veruje da neki od ovih predmeta nisu ljudskog porekla. Ovo ostavlja dve mogućnosti: ili su UAP prirodni kopneni fenomeni ili su vanzemaljskog porekla

On pretpostavalja da bi asteroid Oumuamua mogao biti sonda prepuna opreme koja može da primi signale poslate sa vanzemaljskih senzora koji su već pali na Zemlju. Lob smatra da je potrebno obaviti više istraživanja u oblastima o kojima su prijavljeni nepokretni akcioni programi i da bi svaka analiza trebala biti transparentna i otvorena.

Autor: redportal.rs

#NLO

#Sonde

#Vanzemlajci

#senzori