Piloti uočavali NLO svakog dana tokom nekoliko godina 😲🤔

Bivši šef ugašene agencije za istraživanje Neidentifikovanih letećih objekata (NLO) američke vojske Luis Elizondo tvrdi da vlada poseduje "egzotični materijal" koji je navodno preuzet od neidentifikovanog objekta.

Naime, u intervju za Fox televiziju Luis Elizondo otkrio je da vlada poseduje fizičke dokaze povezane sa "neuhvatljivim entitetima", poznatijim kao NLO. Luis je vodio Pentagonov napredni program za indentifikaciju vazduhoplovnih pretnji, pre nego što je ugašen 2012. godine.

Samo ću reći da Vlada Sjedinjenih Američkih Država poseduje egzotični materijal - rekao je Luis i dodao da još uvek treba da se odrade dodatne analize.

IZVOR: TW / @SKMorefield

Elizondo je otkrio i da je američka javnost uskoro saznati da su misteriozna viđenja NLO već neko vreme na radaru vlade, kao i da očekuje da će izveštaj za koji se očekuje da bude dostavljen Kongresu u junu, biti sveobuhvatan. Međutim, on je izrazio zabrinutost da će značaj tog izveštaja namerno biti umanjen, dodajući da "poslednje što nam treba je još zatamnjivanja".

Iako je Pentagon ranije tvrdio da je Napredni program za indentifikaciju svemirskih pretnji rasformiran, izveštaj Senata od prošle godine pokazao je da se rad ovog sektora odvijao pod drugim imenom, duboko u zaleđima Kancelarije pomorske obaveštajne službe, a čiji je naziv Operativna grupa za neidentifikovane vazdušne feonmene. Ovaj organ bi trebalo da "standardizuje prikupljanje i izveštavanje" o viđenjima NLO, a taj materijal će biti ubačen u predstojeći obaveštajni izveštaj.

Kako piše rt.com, a prenosi rs.sputniknews.com, za vreme dok je rukovodio programom za indentifikaciju pretnji, Elizondo je rekao da je bilo perioda kada je bilo prijavljeno na desetine viđenja u roku do nekoliko nedelja, tvrdeći da Pentagon nije dovoljno istraživao.

Video sam te izveštaje, i bilo je perioda kada biste gledali u mesečni izveštaj u kojima je je bilo 25, 26 incidenata koji su se desili u periodu od 30 dana. I realno pitanje je: "Šta kog đavola nije u redu sa vama?" Kako ne shvatate da je ovo problem? Neko sa nekom vrstom tehnologije koju mi nemamo ulazi u kontrolisan vazdušni prostor SAD, redovno i rutinski, i niko ne želi da išta uradi po tom pitanju - rekao je Luis.

Vojska je osporila Elizondovu ulogu u rasformisanom programu, međutim bivši demokratski senator Hari Rid insistira da je činjenica da je on, dok je bio direktor, tvrdio da je kao poslanik lično pomagao da se sa 22 miliona dolara isfinansira taj program.

Na pitanje: "Šta bi se moglo dogoditi ako izveštaj Kongresu bude manje intrigantan od očekivanog?", Elizondo je sugerisao da bi se mogli javiti novi uzbunjivači, tvrdeći da još desetine uzbunjivača čeka u senci da ispriča svoju priču. Citirao je nedavni intervju iz 60 Minutes sa nekoliko bivših mornaričkih pilota koji su ispričali uznemirujuće i neobjašnjiva viđenja, dok su bili u službi.

Jedan bivši pilot predstavljen u intervjuu poručnik Rajan Grejvs tvrdio je da su piloti koji su trenirali u blizini atlantske obale uočavali NLO svakog dana, nekoliko godina, dodajući da te objekte smatra sigurnosnom pretnjom.

IZVOR: YT / 60 Minutes

Novo svedočenje pilota pojavilo se nakon što je procurelo nekoliko video-snimaka na kojima su navodno prikazani susreti sa NLO, a od kojih je neke Ministarstvo odbrane potvrdilo kao istinite. Za najnovije snimke prošle nedelje, vojni potparol je rekao da ih je snimilo osoblje mornarice.

Autor: redportal.rs