Neće biti isti sadržaj kao na Androidu

Društvena mreža Parler trebalo bi da se pojavi na iOS-u 26. aprila, nakon ponovnog prihvatanja u Apple App Store. Međutim, iOS aplikacija će blokirati neki sadržaj koji je dostupan na Android-u i web verzijama Parlera. To je kompromis koji očigledno zadovoljava Apple-ove smernice za developere.

- Kompanija je radila na uspostavljanju sistema koji će bolje otkriti nezakonit govor i omogućiti korisnicima da filtriraju sadržaj koji im je nepoželjan, istovremeno zadržavajući svoj stav o strogoj zabrani moderiranja sadržaja na osnovu gledišta - rekao je privremeni izvršni direktor Mark Mekler.

Višemesečna zabrana Parlera od Apple-a prekinuta je nakon pritiska Kongresa, dva dana pre saslušanja o politici ove kompanije. Iz Apple-a je rečeno da je kompanija vodila vrlo značajne razgovore sa predstavnicima Parlera i da je rezutat tih razgovora dogovor da će Parler sprovesti promene koje će biti u skladu sa politikom sadržaja američkog giganta.

Apple, Google i Amazon zabranili su Parler nakon napada na američki Kapitol 6. januara, rekavši da Parler nije uspeo da se izbori sa nasilnim pretnjiama i sadržajem mržnje koji se pojavljivao na platformi. Parler je tužio Amazon, sa kojim je sarađivao za web hosting, ali tužba za sada loše prolazi na sudu. Google je nastavio zabranu Parleru svojoj Play prodavnici, ali korisnici mogu da instaliraju aplikaciju direktno na Android.

pročitajte još

Parler tuži Amazon

Autor: redportal.rs

#Google

#Parler

#app store

#povratak

#ugašena mreža