Da li je Zemlja ravna ploča?

Postoje ljudi koji i dalje tvrde da je Zemlja ravna ploča, ali nisu znali da se može zaokružiti. 😅 Student novinarstva Mustafa Sejdinović (27), iz Tuzle u Bosni i Hercegovini, postao je kratkoročni administrator Fejsbuk grupe Ravna Zemlja Balkan.

Priča počinje pre nekoliko meseci kada je Sejdinović postao član Fejsbuk grupe čiji članovi veruju da je planeta Zemlja ravna ploča. Sejdinović je došao na ideju da se našali, ali u početku nije znao kako to da izvede, jer su veoma oštri i lako izbace i blokiraju neistomišljenike. Odlučio je da se pritaji na neko vremen i čekao.

Prilika za ono što je hteo od početka ukazala se kada je glavni administrator upitao hoće li neko da preuzme vođenje grupe. Mustafa se prijavio i dobio poziciju admina. Odmah potom promenio je naziv Ravna Zemlja Balkan u Okrugla Zemlja Balkan.

Po pravilima Fejsbuka, potrebno je da prođe 28 dana pre nego što stranica ponovo može da promeni ime. O svemu ovome Mustafa je obajvio post na Fejsbuk profilu:

- Bio sam član grupe Ravna Zemlja, jedna zbirka potpunih ludaka i imao sam na umu da ih zajebavam, ali kako? Oni su bez milosti brisali sve "globusare", tako da sam se morao pritajiti i čekati. I onda, juče, kao poručeno, pitaju da li neko želi biti admin. Nisam časio časa, javio sam se, i zamislite molim vas, dali su mi admina! Meni, kojeg ni ne znaju, kojeg su mogli proveriti samo jednim klikom na profil. Moj trenutak za zajebavanje je došao i odradio sam to spektakularno. Gledajte skrinšotove i uživajte. Sretna nam svima 2021. godina, da bude bolja od 2020. P.S. Promijenio sam im naziv u Okrugla zemlja i oni ga ne mogu menjati u sljedećih 27 dana. Prelepo ❤

IZVOR: FB / Mustafa Musa Sejdinović

Iako su ga odmah izbacili iz grupe, naziv će ostati isti narednih 28 dana.Ubrzo se pročulo za ovaj potez budućeg novinara na svim društvenim mrežema, a u nastavku vam donosimo nekoliko tvitova na ovu temu:

IZVOR: TW / @m_totic

IZVOR: TW / @graforiks

Autor: redportal.rs

#Ravnozemljaši

#fejsbuk grupa

#okrugla zemlja

#ravna ploča

#zemlja