Koliko je to zaista bilo moguće u tom periodu?

U srednjem veku žene su bile na margini društva, bez ikakvih prava. Muškarci su radili šta su hteli i dolazili su kući kad god su želeli.

Po legendi, u jednom francuskom gradu, žene su koristile jedan čudan otrov koji su davali ujutru muževima. Oni, naravno, ne sluteći da je u pitanju otrov, konzumirali su ga kroz hranu. Otrov je delovao svega par sati, otprilike, onoliko koliko im treba da obave svoj posao i da se vrate se kući.

Odmah po povratku sa posla, davale su im na isti način i protivotrov. Ukoliko muškarac poželi da ode van standardne maršrute, otrov ne bi dozvoljavao jer pri kraju dejstva otrova kreće mučnina glavobolja, malaksalost, nesvestica. Što bi više kasnio osećao bi se sve lošije.

Foto: Facebook.com/Marija Velickovic Rancic

Kad bi muškarac došao kući na vreme i ručao, za samo nekoliko minuta počeo bi da se oseća bolje. Žene su činile sve da svog muškarca zadrže kod kuće. Koliko je to zapravo bilo teško govori činjenica da su morale da pribegnu morbidnim metodama.

Da li je ovo zaista istina i koliko puta je žena zapravo zaista smela da taj otrov da muškarcu nije poznato. Svako od nas je gledao Asteriksa i Obeliksa i čuvenog druida sa čarobnim napitkom. Možda su žene u tom mestu imale jednog takvog pomagača?

IZVOR: YT / UniFrance

Autor: redportal.rs

#Francuska

#otorov