Kao i obično kad se pojave ovakvi snimci, imamo više pitanja nego odgovora

Novi navodni snimak čudovišta, odnosno legendarnog stvorenja koje Amerikanci zovu Bigfut (Bigfoot) ili Saskvoč, a kojeg svakakvi posetioci i radoznalci često viđaju u šumama Severne Amerike, ovih dana preplavio je mrežu. Kao i obično kada se ovako nešto desi, usledila je lavina raznih komentara, a i kako kaže jedan ekspert za proučavanje snimaka Posle ovako nečeg uvek imamo mnogo više pitanja nego odgovora.

Bilo kako bilo, većina korisnika interneta se slaže da bi, bilo ovo pravo stvorenje ili ne, bili jako uplašeni da su ovako nešto videli uživo (snimak možete pogledati skroz dole 👇).

Po rečima korisnika koji je okačio video, on je načinjen u šumama Džordžije u SAD, a razaznaje se figura koja podseća na gorilu, kako čuči i ustaje iza gustog drveća.

- Snimak je svakako autentičan, ali način kretanja subjekta pokazuje da se najverovatnije radi o nekoj prevari - rekao je autor dokumentaraca i stručnjak za film Set Bridslov za časopis Dejli star.

Naime, on smatra da način kretanja usnimljene prilike navodi na misao da se radi o osobi u kostimu.

- Reklo bi se da stvorenje gleda u zemlju što znači da ima problema sa vidnim poljem jer je u kostimu koji ga ograničava. To me navodi na misao da se najverovatnije radi o prevari - zaključio je Bridslov.

S druge strane, on je dodao da je stvorenje po svoj prilici veliko, tako da i može da bude pravo, ali da je za to mala šansa.

Inače, pre svega nekoliko meseci izvesni Travis iz Tenesija u SAD je tvrdio da ga je prilikom jednog neprijatnog susreta sa famoznim Bigfutom ovo stvorenje jurilo čitava 24 sata. Po njegovom opisu, stvorenje je bilo veliko kao dva medveda, a visina mu je bila preko 240 centimetara.

Da li se napio ili hteo pažnju, ili oboje, još nije utvrđeno. 😊

Svakako, za nas ostaje misterija kako su ovi snimci i dalje ovoliko mutni i nejasni, iako živimo u vremenu kada dobar deo nas ima telefone sa kamerama koje snimaju i u 4k rezoluciji? 🤔

View this post on Instagram

A post shared by Cryptid University (@cryptiduniversity)

IZVOR: IG / @cryptiduniversity

Autor: redportal.rs

#Bigfut

#novi snimak