Glumac otvoreno priznao dugo čuvanu tajnu

Nekoliko meseci nakon što je poznati afroamerički glumac Teri Kruz priznao da je otišao u sport kako bi bio spreman da se suoči sa svojim ocem koji je bio nasilnik i kao takav zlostavljao njegovu majku (više o tome možete pročitati dole 👇), danas nam je stiglo slično priznanje od druge zvezde - velikog Vila Smita.

Naime, zvezda filmova Dan nezavisnosti i Loši momci je u svojoj knjizi memoara pod jednostavnim nazivom Vil (reč will na engleskom takođe označava volju ili želju da se postigne neki cilj, prim. ur.) napisao da je u jednom odlomku te knjige da je imao jedno mračnu epizodu u mislima u kojoj je poželeo da ubije sopstvenog oca, prenosi magazin People, koji je imao uvid u ovu knjigu pre štampanja.

Foto: Instagram.com/@willsmith

Sada 55-godišnji glumac je u knjizi priznao da je njegov otac bio uvek uz njega dok je rastao, međutim, da je postojala njegova mračna strana koja se nije mogla videti. Kako je rekao, jedan događaj koji se desio kada je imao svega 9 godina, ga je potpuno izmenio, a to je bio trenutak svađe između njegovih roditelja kada je njegov otac Vilard C. Smit Senior izuzetno jako udario njegovu majku, da se ona onesvestila.

Kako Vil piše, te noći mu se sve izmenilo.

- Taj momenat dok sam ležao u krevetu posle toga, verovatno me je definisao u mnogo većoj meri nego bilo koji drugi trenutak u životu. Šta god da sam posle radio, u svakoj nagradi i uspehu, pažnji i svetlosti reflektora, u likovima kojima sam tumačio i osmesima koje sam izazivao kod drugih ljudi, postojao je suptilni niz izvinjenja prema mojoj majci, jer nisam išta uradio tog dana. Jer nisam uspeo ništa da uradim za nju, jer nisam smeo da se suprotstavi ocu, jer sam bio kukavica - piše Vil u svojoj emotivnoj ispovesti.

Međutim, ta situacija se nije samo na tome završila, bar kad su u pitanju njegove unutrašnje borbe. Glumac kaže da je dosta godina nakon toga, kada je već postao holivudska zvezda, u jednom trenutku zamalo uradio nešto što je i jedan od najvećih grehova ikad, ali i protivzakonito - ozbiljno je razmišljao da ubije svog oca, a da to predstavi kao nesreću.

Naime, u tom trenutku njegov otac se borio sa kancerom, tako da je već duže vreme morao da se služi kolicima, a Vil je u jednom trenutku pomislio da bi to mogao da iskoristi.

- Jedne noći kada sam ga pažljivo odvezao iz njegove sobe i krenuo ka kupatilu, a odjednom me je iznutra tama obuhvatila. Kao dete sam oduvek sebi govorio da ću osvetiti majku, jednog dana kada budem veliki i snažan, kada više ne budem bio kukavica, da ću ga tad ubiti - priznaje glumac, dodajući da je već u glavi imao razrađen plan kako bi sve to izgledalo.
- Zaustavio sam kolica na stepenicama. Mogao sam da ga gurnem iz njih, a niko ne bi posumnjao ništa. Jer ja sam Vil Smit, niko ne bi mogao da pretpostavi da sam ubio svog oca namerno, jer sam u tom trenutku bio jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca na svetu. Da sam pozvao hitnu pomoć, odglumio bih sve što bih rekao za Oskara - dodao je on u svojoj knjizi memoara.

Kako sam kaže, u tom trenutku mu se već nakupilo i previše bola, besa i ozlojeđenosti koji su trajali decenijama. Međutim, kako sam kaže, brzo se vratio svesti.

- Protresao sam glavu i nastavio da ga guram ka kupatilu. Bogu hvala što ljudi prosuđuju jedni o drugima na osnovu onoga što radimo, a ne na osnovu nekih ispada koji su rezultat trauma iz prošlosti - zaključio je slavni glumac.

IZVOR: YT / Access

Istina, Vilu ovo nije prvi put da se izjasnio o svom ocu na ovakav način. Svojevremeno, i pre no što mu je otac preminuo u 2016, mlađi Smit je jednom prilikom rekao da ga je otac, osim što je bio uz njega dok je odrastao, ujedno naučio koje stvari apsolutno nikada ne bi smeo da radi svojoj deci.

Šta drugo reći nego - da smo izgleda svi mi samo ljudi? 🤷‍♂️

Autor: redportal.rs

#Vil Smit

#glumac

#hteo da ubije

#mama

#otac

#zlostavljanje