Nema novca za mađije, ali...

Gradski savet gradića Krajstčerč na Novom Zelandu je doneo odluku da ukine platu gradskom Čarobnjaku, odnosno Čarobnjaku Novog Zelanda, pod kojim imenom je takođe poznat.

Naime, Čarobnjak je nepune 2 i po decenije časno radio svoj posao, za platu od 16.000 australijskih dolara godišnje (oko 10.160 evra), ali kako navode mediji, njegov izgled se sve manje uklapa u modernu sliku koji ovaj grad prisvaja u sve većoj meri.

IZVOR: YT / Second-Hand Topics

Čarobnjak čije je pravo ime Ian Blekenberi Čenel protekle 23 godine bio plaćen iz gradskog budžeta za čarobnjačke usluge koje su potrebne gradu. 😊

Očekivano, ova odluka mu se nimalo nije svidela.

- Oni su gomila birokrata bez mašte. Ne razmišljaju o promociji Krajstčerča van granica zemlje, već samo projektuju slike birokrata koji ispijaju kafe late u kafićima na bulevaru. Takva slika nema nikakve veze sa izvornim Krajstčerčom. Tu, izvornu sliku, predstavljam ja - besno je rekao Čarobnjak za medije.

Međutim, ljudi iz gradskog saveta imaju drugačije viđenje ovog pitanja.

- Poslednja isplata će biti obavljena u decembru ove godine. Sreli smo se sa Čarobnjakom i zahvalili mu na njegovim uslugama koje je pružao gradu u protekle 2 decenije, kao i da se naš ugovor bliži kraju. Odluka o okončanju ovog ugovora jeste bila teška, jer se promotivni pejzaž grada menja, u korist novih i drugačijih promotivnih programa. Cilj ovih programa je da grad pokažemo kao živahnu sredinu punu različitosti, kao moderan grad koji je privlačan za stanovnike i posetioce, ali i za otvaranje novih poslova i radnike koji bi došli putem migracija - rekla je Lin Makleland, zamenik predsedavajućeg gradskog saveta.

IZVOR: TW / @jujoethekiller

Čarobnjaka ova okolnost, međutim, nije pokolebala, iako je bio plaćen za ovaj posao od 1998. godine, čime je pokazao da njegova moć ne zavisi od volje gradskih vlasti.

- Za mene nema nikakve razlike, nastaviću da radim. Moraće da me ubiju da bi me zaustavili - rekao je besno, komentarišući ovaj 'akt izdaje'.

To znači da će posetioci i dalje moći da ga sretnu na ulicama Krajstčerča, da pričaju s njim ili da se fotografišu. Izgleda da gradske vlasti nisu izvukle pouke iz Gospodara prstenova, kada je Gandalf Sivi nakon smrti - samo postao moćniji jer se vratio kao Gandalf Beli. 😄

Jer, to su trenuci i kad se više sile umešaju da bi povratile stvari u normalu. 😉

Autor: redportal.rs

#Krajstrerč

#novi zeland

#smanjena plata

#Čarobnjak

#Čarobnjak Novog Zelanda