Malezijski majmuni prave probleme... pa, Maležanima

Malezija je zemlja koja je prilično daleko od nas, ali to ni ranije, a pogotovo danas, ne sprečava kanale komunikacije da ponekad i odatle dođu neke neobične a pomalo i bizarne vesti.

Takav slučaj se desio ovih dana, budući da je ceo svet obišla vest o neobičnoj borbi koja je vođena protekle nedelje protiv jednog majmuna iz predgrađa Kuala Lumpura koji je, verovali ili, oteo malog psa i držao ga danima, pre no što su meštani uspeli da ga spasu od gladi i žeđi. 😲

Naime, u naselju Taman Lestari Putra, koje se nalazi oko 20-ak kilometara od centra prestonice, ovaj majmun je 16. septembra oteo štene kojem je dato ime Saru, staro svega 2 nedelje, posle čega se brzo popeo na banderu.

Obaj majmun je, po svemu sudeći, član majmunske grupe (da ne kažemo bande) koja inače krade hranu iz kuća ljudi koji žive ovde. Šta ga je nateralo da ovog puta pokupi nečije štene, nije poznato, ali čitav slučaj je zabeležen i snimcima.

Meštani su rekli da majmun ovo štene nije ispuštao cela 3 dana, kao i da se prema njemu ponašao vrlo pažljivo, skoro roditeljski, što je tek čudno. 🤔 Međutim, primećeno je da štene postaje sve slabije jer je bilo bez hrane i vode sve to vreme, tako da se nešto moralo preduzeti.

- Spasavanje tog kučeta nije bilo lako, jer bi ga majmun uvek odneo sa sobom u obližnju šumu, svaki put kad bismo se približili. Pokušavali smo da ga privučemo i odobrovljimo hranom, ali bez nekog uspeha - rekao je Čeri Lu Ji Li, jedan od žitelja ovog kraja.

Žitelji su konačno uspeli da spasu štene tek 3. dana, uspevši da uplaše majmuna bukom, gađajući ga kamenjem i granama. Tek onda je ovaj majmun pustio ovo nesrećno kuče, koje je bilo prilično iscrpljeno, ali živo.

U međuvremenu, štene je dobilo vodu i obrok, pa je odneto u kafileriju gde se očekuje da će ga neko udomiti. Što se majmuna tiče, uspeo je da pobegne. 🙉

Inače, malezijske vlasti godišnje prime oko 3.800 raznih prijava i žalbi u vezi sa majmunima, tako da se često sprovode prorami masovnih istrebljivanja ovih životinja. Tako je u periodu između 2013. i 2016. ubijeno čak 70.000 makakija. 🙈

IZVOR: YT / News Flews

Autor: redportal.rs

#Majmun

#Malezija

#kuče

#pas

#štene