Kralj pacova je termin koji se odnosi na to kada se repovi više glodara toliko zapletu da bi čak i odraslo ljudsko biće imalo problema sa raspetljavanjem.

Da li ste čuli za bizaran fenomen kralja pacova iz 16. veka? Radi se o pacovima čiji su repovi vezani u čvor. Nedavno otkriće ruskog farmera ponovo je pokrenulo priču o ovom fenomenu. Naime, on je pronašao 5 malih pacova sa repovima vezanim u džinovski čvor.

Kralj pacova je termin koji se odnosi na to kada se repovi više glodara toliko zapletu da bi čak i odraslo ljudsko biće, a kamoli biće bez suprotnih palčeva i naprednog mozga, imalo problema sa raspetljavanjem. Kraljevi pacova su mnogo puta prijavljivani od sredine 16. veka, ali naučnici još uvek nisu otkrili zašto se to dešava, da li je to prirodni fenomen ili samo prevara koju je napravio čovek.

IZVOR: FB / The Ghastling

Ruski poljoprivrednik Alibulat Rasulov, koji poseduje poljoprivredno zemljište u Stavropolskoj oblasti, podelio je krajem prošlog meseca sliku 5 malih poljskih pacova - neki živi, neki utopljeni - s repovima zapletenim u veliki čvor.

Samo postojanje fenomena kralja pacova dovedeno je u pitanje nekoliko puta, jer u današnje vreme nije zabeležen nijedan primer da se živi pacovi zapletu na ovaj način, što je navelo neke da veruju da to nije ništa drugo nego prevara koju je napravio čovek.

Najrasprostranjenija teorija je da u slučaju crnopoljskih pacova, koji imaju veoma dugačke repove i zimi žive zajedno u uskim prostorijama, repovi mogu doći u dodir sa lepljivom ili smrznutom supstancom (sok, sebum, urin itd.) . To uzrokuje da se repovi zalijepe, a pacovi se tada još više zapletu dok pokušavaju da se oslobode i povuku u suprotnim smerovima.

Danas je mišljenje naučnika i istoričara o postojanju kralja pacova pomešano. Neki veruju da bi se ovo prirodno zapletanje repa teoretski moglo dogoditi prirodno, dok su drugi uvereni da je to samo mit koji potvrđuju lažni primeri. Šta vi mislite na ovu temu?

IZVOR: YT / Viral Vids

Autor: redportal.rs

#farmer

#kralj pacova

#pacovi