Da li u vašem društvu postoji osoba koja nema nalog ni na jednoj društvenoj mreži? 🧐

Društvene mreže su definitivno neizostavni deo odrastanja današnje dece, ali i života svih ljudi. Društvene mreže su od svoje pojave do danas mnogo promenile način života ljudi i uticale na promenu čitavog sveta. Svi koji koriste društvene mreže verovatno misle da znaju sve o njima. Oni, zapravo, znaju samo ono što ih najviše zanima.

Kada je u pitanju statistika, Fejsbuk je definitivno mreža koja je okupila najviše korisnika. Fejsbuk koristi više od 1,7 biliona ljudi. Zanimljiva je činjenica koju su izneli stručnjaci govoreći da kada bi Fejsbuk bio zemlja, bio bi treća po veličini, nalazio bi se odmah iza Kine i Indije.  

Foto: Unsplash.com/Brett Jordan

U poslednjih par godina, čini se da je Instagram preuzeo primat i da je postao omiljena društvena mreža, profile na Instagramu ima oko 500 miliona korisnika. Na ovu društvenu mrežu svakog dana se okači preko 5 miliona fotografija. Definitivno najzastupljenije fotografije su fotografije hrane! 

Foto: Unsplash.com/geo uc

Na 3. mestu po popularnosti nalazio se Tviter. Nalog na ovoj društvenoj mreži poseduju čak i državni predstavnici, ambasadori i druge uticajne ličnosti, koje ovu mrežu često koriste kako bi dali čak i neka zvanična saopštenja. Prvi objavljeni tvit postavio je Džek Dorsi 2006. godine, koji je jedan od suosnivača mreže. 

U trenutku svoje pojave Snapchat pretekao i postao najpopularniji među mlađim generacijama.  

Foto: Unsplash.com/purzlbaum

Weibo je društvena mreža koja predstavlja klon Tvitera. 

Odnoklassniki je društvena mreža namenjena studentima kako bi se povezali sa svojim kolegama. 

Mixi predstavlja intimniju verziju najpopularnije socijalne mreže Fejsbuk.

Autor: Redportal.rs / mycupoftea.rs

#Društvene mreže

#Facebook

#Instagram

#Twitter

#snapchat