Nekoliko korisnih saveta kako urediti dom, uz mali budžet 😁

Retko koji dom prati pravila dizajniranja enterijera, jer se svaki prostor bazira na onome šta vlasnik voli ili ne voli. Ipak, pomoć stručnih dizajnera uvek dobro dođe, a mi vam iz tog razloga predstavljamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ulepšate svoj dom i ne potrošite pravo bogatstvo.

Odaberite pravu boju zidova i tapeta

Pravi izbor boje, tapeta i prilagođavanje ideja može dati vašem dnevnom boravku izuzetan izgled. S obzirom na to da ćete baš vi provoditi najviše vremena u svojoj dnevnoj sobi, vi morate odabrati boju njenih zidova koja će biti dominantna. Imajte na umu da se plava i druge neutralne boje idealne za mirna okruženja.

Nemojte gomilati nameštaj

Ako volite skupoceni nameštaj, onda znate da jedna fotelja može vredeti više od čitave garniture, u svakom mogućem smislu. Ako kupite pravi komad nameštaja za svoj dom, on će kao takav biti daleko vredniji od gomile nameštaja koja se nikako ne uklapa uz vaš prostor. Kada kupujete, kupujte pažljivo - ne kupujte ono što želite, već samo ono što vam je preko potrebno.

Stilizujte trpezariju osvetljenjem i nameštajem

Trpezarija se smatra zajedničkom prostorijom i trebalo bi da bude u centru pažnje. Čitav dizajn vašeg doma može zavisiti od dekoracije trpezarije. Mat zelena boja je u ovom slučaju idealan izbor, dok osvetljenje mora biti u vašem fokusu i u harmoniji sa bojama i stilom vaše trpezarije.

Šta sve možete uraditi zavesama

U slučaju da želite da transformišete svoj dom samo privremeno, zavese će vam dobro doći. Ako volite da menjate izgled svog stana, onda se odlučite za jeftinije varijante zavesa. Ipak, jednokratno ulaganje je bolja opcija - skuplje zavese izgledaju bolje, daju prostoru glamurozni izgled i duže traju.

Foto: Unsplash.com/Gian Paolo Aliatis

Nemojte gurati nameštaj do zida

Između zida i nameštaja mora biti mali razmak. Prvo, tako ćete kreirati lepu postavku koja će čuvati i nameštaj i vaše zidove. Takođe, dekorišite hodnike malim tepisima - njih možete pronaći svuda, samo je važno da se uklope sa ostatkom vašeg prostora.

Nemojte ignorisati stari nameštaj

Ako ste kupili neki novi nameštaj za svoj dom, to je sjajno. Ali šta je sa nameštajem koji već imate? Ako ga ne možete prodati, onda ga sredite sami, pretapacirajte ili prelakirajte, ili mu pak dajte neku novu namenu. S obzirom na visoke cene kvalitetnog nameštaja, vrlo je verovatno da u svom domu imate makar zastareli garderober koji jednostavno možete osvežiti.

Autor: Redportal.rs

#dom

#interijer

#kuca

#saveti

#stan