Ako nada poslednja umire, zašto je svima lakše da budu pesimisti?

Svaka generacija sa sobom nosi nadanja i ubeđenja, ali i probleme i nedostatke. Kad god se povede neki razgovor uvek se čuje da je nekad bilo bolje, i da je to vreme srećnije.

Bake i deke ljudi koji danas imaju 30, 40 godina pripadaju generaciji one predratne Kraljevine Jugoslavije koji su na samo njima znan način uspeli da prežive sve strahote koje je taj rat doneo.

Roditelji pripadaju posleratnoj generaciji Titovih pionira koji su živeli bezbrižnije i nadali se napretku. Deca rođena 80-ih, 90-ih pripadaju novoj ratnoj generaciji koja je osetila nemaštinu i svu surovost modernog sveta.

Pojedini mediji pišu kako su generacije koje dolaze zapravo dužničke generacije koje će samo vraćati kredite i da nemaju čemu da se nadaju. Sa tim se slaže i jedna korsinica Tvitera, koja smatra da sve gore vreme dolazi.

IZVOR: TW/ @VBacanin

Da li pored toliko naučno-tehnoloških dostignuća zaista može da bude gore nego što je bilo. Da ne pominjemo da je manuelni rad bio ključ industije, dok je sad sve olakšano unapređenjem tehnologije. Moderne tehnologije ljudima čine život lakšim tako što rade na tome da sve radi na jedan pritisak dugmeta.

Autor: resportal.rs

#Sreća

#generacija

#nadanja

#radost