Ako niste znali šta je aksolotl - evo objašnjenja

Korisnica Instagrama koja se krije iza korisničkog imena @brothaxolotls već duže vreme zabavlja pratioce na ovoj mreži na jedan neobičan način. Naime, budući da ima jednog simpatičnog aksolotla (o tome šta je to ćemo napisati koji redak kasnije) za kućnog ljubimca, ona ga na poseban način maskira ili oblači, time što crta ili lepi svašta na zidu njegovog akvarijuma dok je on miran.

Malo je reći da su njene odevne kombinacije za ovog simpatičnog vodozemca postale hit na mreži i da ih već neko vreme mnogi dele, a njen profil je postao toliko poznat da je i poznati onlajn sajt LADBible napravio kompilaciju ovih kombinacija.

Aksolotl (lat. Ambystoma mexicanum) je inače najpoznatiji meksički neotenični repati vodozemac iz familije tigrastih daždevnjaka. Larve ove vrste ne prolaze kroz metamorfozu, tako da odrasle jedinke žive u vodi i zadržavaju škrge.

Neobično je to da svi oni potiču iz jezera koja se sada većim delom nalaze ispod samog grada Meksika, a zanimljivo je da se ove životinjice koriste u biološkim istraživanjima kao model-organizmi, i to pre svega zbog sposobnosti da regenerišu delove tela, ali i lakog uzgajanja i velikih embriona.

IZVOR: FB / LADbible

Autor: redportal.rs

#aksolotl

#odevne kombinacije

#video