Dva momka javila su se da doniraju koži devojci, ali ima i onih koji tuđu nesreću vide kao priliku za ismevanje.

Koliko su dobrih stvari donele društvene mreže, jer su delimično premostile vreme i prostor i zbližile ljude, ipak one imaju i one svoje tamnije strane. Najužasnija strana korišćenja mreža jeste ismevanje drugih ljudi koji se nalaze u nekoj nesreći.

Jedna korisnica Tvitera objavila je tvit u kojem pokazuje kako neki momci ismevaju devojku koja trenutno leži u bolnici i čeka presađivanje kože.

IZVOR: TW / @ivanawhiteangel

Seksizam je najgora stvar sa kojom se pripadnice lepšeg pola suočavaju na mrežama. Veliki broj muškaraca koji u realnom životu imaju problem stvaranja dobrog odnosa sa ženskom populacijom pokušavaju tu nedopunjenost da negativno nadoknade ismevanjem žena na mrežama.

Ipak, da nisu svi ovakvi i da su ovakvi sigurno manjina, pokazuje primer Ognjena Todorovića (38) i Ognjena Stankovića (18) koji su se prijavili da doniraju potrebnu kožu nesrećnoj devojci. Njima je u procesu doniranja kože skinut deo sa leđa i butina.

Transplantacija kože se koristi kod bolesnika sa velikim opekotinama ili drugim stanjima koje uzrokuju veliki gubitak kože. Transplantima se pokrivaju velike površine kože kojima se sprečava veća infekcija kože i gubitak proteina i tečnosti iz organizma.

Autor: redportal.rs

#Dorćol

#Požar

#bullying