Neko gleda filmove za vikend, NASA simulira UDAR ASTEROIDA U ZEMLJU 😲💥

Grupa stručnjaka iz Evrope i Amerike provela je celu prethodnu nedelju na vežbama koje organizuje NASA, u kojima se suočavaju sa hipotetičkim scenarijom. U ovom scenariju nam se približava asteroid koji je 56 miliona kilometara daleko od Zemlje i koji bi mogao da udari u našu planetu u roku od 5 meseci.

IZVOR: TW / @SPACEdotcom

Ova grupa je svakim danom na vežbama proučavala veličinu asteroida, njenu putanju i koje su šanse da udari u Zemlju. Nakon završenog istraživanja, morali su da sarađuju i da koriste svoje znanje kako bi pronašli način da zaustave asteroid.

Međutim, rešenje do kog su došli vam se neće svideti. 😥😥

Stručnjaci su došli do zaključka da nijedna od postojećih tehnologija ne bi mogla da zaustavi ovaj asteroid u roku od 6 meseci. 😥 U slučaju udara asteroid bi pogodio istočnu Evropu.

Foto: Printscreen /businessinsider.com

Trenutno ne postoji nikakva pretnja ovog tipa, ali kako prenosi Insider, NASA smatra da oni uspevaju da uoče samo trećinu asteroida koji mogu biti pretnja Zemlji. Kako bi rešili ovaj problem, NASA je pre 2 godine najavila da će kreirati specijalan teleskop kako bi mogli da se posmatraju ovi opasni asteroidi.

Ne znamo za vas, ali mi se nadamo da će stručnjaci doći do nekog rešenja jer nama samo još asteroid fali. 😏😅

IZVOR: YT / Jame Andy - Earth Science TV

Autor: redportal.rs

#Istočna Evropa

#Srbija

#asteroid

#nasa

#zemlja