Postoje neki mali znaci kako otkriti dete koje je oteto

Pitanje otmice dece postaje sve važnije u savremenom društvu, u kom roditelji zbog posla i drugih obaveza nemaju mnogo vremena da se posvete sopstvenoj deci, a i ono malo vremena pažnju vrlo lako može da im odvuče nešto drugo.

U Srbiji prethodnih nekoliko godina imali smo slučajeve otmica dece, od kojih su se neki završili tragično. Najtragičniji primer je otmica Tijane Jurić, koja je silovana, a zatim i ubijena. Njen otac Igor Jurić kasnije je osnovao fondaciju koja se bavi otetom decom i pomaže državi u njihovom pronalaženju.

U nekim situacijama prosto nije jednostavno ili nije ni moguće otkriti da je neko dete oteto i da je pod pretnjom otmičara. Međutim, svakome se može desiti čudna situacija u kojoj neko oteto dete na neki način, nekim neuobičajnim ponašanjem u određenoj situaciji, nama daje znak da mu treba pomoć.

Jedan od takvih primera kako neka deca reaguju u situaciji kada su oteta i daju znak za pomoć objavljen je na profilu jedne korisnice Tvitera i može biti poučan da obratimo više pažnju u svakodnevnim situacijama.

Video možete pogledati ispod 👇🏻:

IZVOR: TW / @ViktorijaQueen

Autor: redportal.rs

#deca

#otmica

#otmica dece