Oskar Mihel i Huan Manuel su sve samo ne obični radnici gradske čistoće

Tačka dvojice đubretaraca iz Čilpasinga (Chilpancingo) u Meksiku se brzo proširila internetom, tako da su ova dva neobična radnika gradske čistoće preko noći postali poznati kako u Meksiku, tako i širom sveta.

Praktikujući luču libre (lucha libre, špa.), posebnu lokalnu formu umetničkog rvanja koja predstavlja spoj komedije, sparinga, plesa i akrobatike, u početku kao zanimaciju kojom su zabavljali krajeve grada iz kog su odnosili otpatke, Oskar i Huan su praktično preko noći postali nacionalne zvezde u Meksiku, tako da su ubrzo dobili poziv od meksičke profesionalne asocijacije ove forme rvanja da imaju sopstvenu tačku.

- Kad smo završili pripreme za nastup, bio sam ushićen! To je bilo ostvarenje mog sna, zagrlio sam Mihela i vrištao `uspeli smo`. To je bilo tako lepo, ispunili smo svoj san, da nastupamo na nacionalnoj televiziji sa profesionalcima - izjavio je Huan Manuel za South China Morning Post.

Nadamo se da ova dva đubretarca iz Čilpasinga neće stati samo na ovome, ali i da će zapamtiti vremena kad je njihova tačka služila samo za zabavljanje meštana iz siromašnijih četvrti u Čilpasingu.

IZVOR: FB / South China Morning Post 

Autor: redportal.rs

#Meksiko

#meksički đubretarci akrobate

#rvači

#đubretarci