Samo si lepota koliko si tajna i samo istina koliko si žudnja 😅

Kriterijumi ženske lepote menjali su se kroz vreme. Iako se danas uglavnom govori kako je lepota subjektivna, o kom god polu da je reč, moguće je ipak izdvojiti određene ideale žesnske lepote koji su bili opštedruštveno prihvaćeni (i poželjni 😏).

Tako je idealna žena u renesansi zanosnih oblina i svetle (štoo svetlijeee) kose. Takođe, izrazito svetao ten je bio odlika seksepila, dok se kao šminka isticao crveni pigment koji se nanosio na usta.

Dvadesete godine 19. veka pak donose skrivanje oblina. 😮 Međutim, svetao ten ostaje i dalje odličje seksi izgleda, uz jaču šminku, gde se posebno isticao krejon.

Zlatno doba Holivuda unosi raznolikost kada je boja ženske kose u pitanju. Nije više bilo bitno da li je žena crnka, brineta, riđokosa, plavuša... 😎 A i (često veštački) svetao ten izlazi iz mode!

I mnogi drugi periodi imali su svoje ideale ženkse lepote. Međutim, pitanje je da li bismo za sadašnji trenutak mogli da odredimo neki ovakav ideal? Ili bolje: Šta bi vama prvo palo na pamet kada bi trebalo da navedete kakva je u savremenom momentu idealna ženska lepota? 🤔

Kakav god ideal da nam je u glavi, tu su i druge stvari, koje se, izgleda, praštaju samo lepim ženama. 🤣 Tako je na Tviteru napisano:

IZVOR: TW / @Optimistkinjaaa

Šta vi mislite: Može li se bilo kome praštati nepismenost? I da li je zaista simpatično kada je lepa žena nepismena? 😂

Autor: redportal.rs

#lepa žena

#lepota

#nepismenost

#pismenost

#žena

#žene