Svi građani mogu da posade sadnicu jasena

Problem očuvanja životne sredine postaje globalan problem i svaki način da se zagađenja smanje u svim delovima sveta vrlo su korisna

Grad Užice se i ove godine pridružuje akciji Posadi svoj hlad, koja se uspešno realizuje već šest godina u Srbiji, a sprovode je dve nevladine organizacije Zeleni razvojni centar i Let’s do it, Serbia. Usled aktuelne epidemiološke situacije ni ove godine neće biti okupljanja volontera i organizovanog sađenja.

Svi građani koji su zainteresovani, besplatnu sadnicu jasena moći će da preuzmu u petak 9. aprila u periodu od 11 do 14 časova na Trgu Svetog Save ( plato ispred Gradskog kulturnog centra ).

Foto: Unsplash.com/@tbzr

Ovom prilikom biće podeljeno 100 sadnica belog jasena, a bez prethodnog prijavljivanja svako ko dođe moći će da uzme jednu sadnicu, poručuju iz Kancelarije za mlade Grada Užica čiji volonteri su uključeni u ovaj projekat.

Akcijom Posadi svoj hlad, građani Užica aktivno učestvuju u pošumljavanju našeg grada i to je još jedan korak napred ka čistijem vazduhu i zdravijoj životnoj sredini.

Autor: uziceoglasnatabla.com

#Sađenje

#akcija

#jasen

#užice