Da li prepoznajete ovog čoveka?

Srpskog glumca Rastka Lupulovića pamtimo po ulozi u seriji Otvorena vrata, a iza njega su i filmska ostvarenja Biće bolje i Paket aranžman.

Obožavaoci pozorišta ga pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru Zoran Radmilović koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Rastko Lupulović završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije.

IZVOR: TW / @SKosmet

On se zamonašio u manastiru Visoki Dečani 1996. godine, a iguman manastira Draganac postao je 2013. godine. Manastir Draganac predstavlja najveći duhovni bastion Srbima u Kosovskom Pomoravlju.

- Zapravo sam bukvalno preko glume došao do manastira. Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir Visoki Dečani 1992. godine posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada. Godinu dana pre toga, jedan od tih kamenova koji su obeležili moj život je bio upis glume u klasi profesora Predraga Bajčetića. Bogu sam zahvalan što sam njega upoznao i zapravo kroz iskustvo bavljenja umetnošću, počeo da nazirem tajnu života u crkvi - izjavio je iguman Ilarion za emisiju Kvadratura kruga na RTS-u.

IZVOR: YT / RTS Kvadratura kruga - Zvanični kanal

Autor: redportal.rs

#iguman ilarion

#manastir draganac

#rastko lupulović