Velikom pauku se nije svidelo što ga snimaju izgleda

Pomalo neobičan događaj se desio Australijancu Metujiu Tongatuji (Metui Tongatua) prošle nedelje dok je bio na odmoru sa svojom porodicom u Kvinslendu, severoistočnoj državi članici ove zemlje, a ovaj neobični susret je okačio i na svoj Instagram profil.

Dok se šetao pored svog kvad-motora, za oko mu je zapeo jedan lovac pauk, koji je tipičan za ovu zemlju. Izgleda da mu je pauk bio simpatičan, pa mu se Metuji približio malo i previše, tako da je pauk u jednom trenutku skočio na njega, nakon čega je usledio vrisak Metujijev vrisak i skok unazad. 😂

Međutim, iako ovaj susret izgleda zastrašujuće i kad se gleda preko ekrana, biolozi kažu da su lovci pauci ne samo bezopasni za ljude, već i da su korisni za žitelje.

- Lovci pauci dostižu ogromne dimezije, pa samim tim izgledaju zastrašujuće. Međutim, oni su zapravo "dobri momci", jer love štetočine poput drugih paukova, insekata, pa čak i miševa, a nisu uopšte otrovni. Ipak, iako su jako hitri i brzi, oni ne vide dobro, tako da će krenuti ka čoveku samo ako su zbunjeni - objasnila je biolog Lizi Lou.

Šta da kažemo, možda Lizi i jeste u pravu, ali uzalud kad naš instinkt kaže da nije. 😄

View this post on Instagram

A post shared by Metui Tongatua (@young_eazy_tongatua)

IZVOR: IG / @young_eazy_tongatua

Autor: redportal.rs

#australija

#pauk

#skočio