Model je druga trans žena koja se slikala za ovaj časopis

Model Lejna Blum (koju na Instagramu možete pratiti na njenom ličnom profilu @leynabloom) je prva trans žena crnkinja koja se slikala za magazin Sports Ilustrated, poznat po fotografijama zgodnih devojaka u bikinijima.

Na taj način je ovaj časopis nastavio niz koji je započeo prošle godine kada je u njemu pozirala Valentina Sampajo, inače trans žena iz Brazila.

- Osećam da je moj duh dostigao nove razine. Ovaj trenutak je veći od mojih najneverovatnijih snova. Sada sam predstavnik zajednica iz kojih dolazim, ali i zajednica u koja sadim svoje seme - napisala je Blumova na jednoj od fotografija iz ovog časopisa koju je objavila na svom Instagram profilu.

Blumova međutim nije nepoznata javnosti. Naime, ova Filipinka iz Čikaga je skrenula pažnju na sebe još 2017. godine kada je kao jedna od prvih transrodnih modela prošetala na pisti Njujorške nedelje mode, ali je ubrzo potom postala i prva transrodna osoba koja se slikala za indijsko izdanje časopisa Vogue.

Posle ovoga su usledili angažmani na Pariskoj nedelji mode i razne reklamne kampanje, između ostalih i za Levis, tako da izgleda da se njeni uspesi neće završiti na ovim fotografijama.

View this post on Instagram

A post shared by Leyna Bloom (@leynabloom)

IZVOR: IG / @leynabloom

Autor: redportal.rs

#Lejna Blum