Stari video-snimak sa Jutjuba ponovo postao aktuelan

Svi znamo da vode prekrivaju više od 2/3 Zemljine površine, kao i da je broj jedinki životinja u okeanu mnogo veći nego na površini. Zapravo, smatra se da je više od 90 odsto morskih vrsta još uvek neotkriveno ili nedovoljno poznato, i pored svih tehnologija koje su nam dostupne.

U prilog tome govori i video-snimak star 7 godina, koji je snimila podvodna kamera u blizini jedne naftne bušotine u Indijskom okeanu, nedaleko od afričke obale.

Na snimku je uočljivo neko stvorenje simetričnog oblika koje se kreće bez ikakvog pomeranja, da bi u gotovo par sekundi (na snimku od 38. sekunde) izmenila u nešto što bi možda ličilo na meduzu, sa gotovo vanzemaljskim izgledom.

Nažalost, kao što se vidi na samom kraju snimka, nešto je ovo stvorenje pocepalo na pola (???) mada nije jasno kako se to desilo, ali najverovatniji krivac je propeler sonde u kojoj se i nalazi kamera koja je ovo snimala.

Iako su korisnici interneta imali razne teorije o tome koje je ovo stvorenje, za sada je najlogičnije da se radi o nekoj vrsti rebronoše, što bi objasnilo i neobičnu svetlost koju je ova životinja emitovala pri kraju svog života koje je kamera zabeležila.

Svakako, ostaje nam da mislimo o tome šta sve okeani ne kriju, možda i u većoj meri nego kad su u pitanju daleke zvezde?

IZVOR: YT / CaptainJRD

Autor: redportal.rs

#menja oblik

#morske dubine

#morsko stvorenje

#rebronoše