Maloletni tinejdžeri i tračevi su glavna tema na društvenim mrežama

Nešto ranije pisali smo o tome kako mladi preko Instagrama nalaze načine da dođu do profila osoba koje su sreli na ulici, busu ili u kafiću. Sve što je potrebno je uslikati tu osobu i poslati profilima koji nose naziv spoted. Ovi profili se prave posebno za svaki grad, mesto ili naselje. U komentarima ispod tih slika korisnici taguju onoga za koga misle da se nalazi na slici.

Ono što se nedavno pojavilo jeste profil Popularni Beograd koji broji više od 1000 pratilaca. Administratori postavljaju slike tinejdžera koji su popularni, odnosno imaju puno pratilaca na Instagramu. Svaku sliku prati priča o toj osobi uz otkrivanje tajni iz njenog života.

View this post on Instagram

Masha Zenya Radulović (18) pre i posle operacija U komentarima pišite šta sve mislite da je radila na sebi ⬇️ Šta vi mislite o ovoj promeni? ❤

A post shared by Popularni Beograd (@popularni__beograd) on

IZVOR: IG / popularni__beograd

Ovo je primer jedne objave. Sve slike su preuzete sa profila maloletnih lica koja su "popularna u gradu". Da li ove slike šalju te osobe ili ih neko preuzima nije trenutno poznato, ali se po komentarima koje ostavljuju akteri vidi da im ne smeta.

Foto: Printscreen Instagram/popularni__beograd

Da ovakve radnje sa sobom nose posledice uverili su se sami tvorci profila.

- Dragi naši, upali smo u veoma velike probleme od strane nekih roditelja čiju smo decu kačili. Život nam je pod velikim rizikom, i za naše dobro morali smo da ugasimo profil. Nadamo se da nas razumete, jer smo jednostavno bili primorani da uradimo ovo. Nama je krivo isto koliko i vama. - napisali su na sajtu Tellonym koji im služi za anonimne dojave.

Ovakve stvari su definitivno pogrešne, javno eksponiranje maloletnih lica i pisanje raznih tračeva su problemi novog doba. Društvene mreže sve češće služe kao odlična platforma za sprovođenje vršnjačkog nasilja.

Autor: redportal.rs

#Instagram

#popularni beograd