Novi emotikoni će uključiti i dimnu bombu (nestajanje), isrcpljenost i razne seksualne preferencije

Kompanija Apple će u narednih nekoliko nedelja sa novim iOS 14.5 ažuriranjima uvesti i nove emotikone, ali i nove opcije za postojeće. Novi emotikoni uključuju rodno neutralne, opcije za razne seksualne preferencije (moći će da se menjaju boje kože, polovi i godine partnera), ali i razne druge, poput srca u plamenu, zakpljenog srca, simbola za vakcinu i sl.

Kada je u pitanju novo ažuriranje grafičkih rešenja, tim koji je za to zadužen se konsultovao sa udruženjima slepih i slabovidih, fondacijom za obolele od celebralne paralize i sa udruženjima gluvih osoba kako bi novi emotikoni izgledali što vernije.

Posle ovog unapređenja će i korisnici iPad uređaja moći da pretražuju emotikone po rečima i frazama, tako da se više nećemo mučiti skrolovanjem u gomili svakakvih sličica. Bar ako znamo engleski, za sad.

Kada je u pitanju upotreba emotikona, međutim, treba biti oprezniji, jer po svemu sudeći novije generacije ne vole neke od njih. Razlog je pomalo neobičan - naime, videli su da stariji koriste prečesto emotikon koji plače od smeha i slične. To je otišlo do te mere da ga pripadnici Generacije Z (što bi otprilike bili rođeni od 1995.) nazivaju bumerskim (što će reći da ga koriste oni koji imaju više od 35 godina).

Po nedavnom istraživanju koje je sporvedeno na Tviteru, najčešće korišćeni emotikoni su pored smajlija koji plače od smeha, takođe i crveno srce i jecajući smajli koji plače.

Foto: Apple/nepoznato

pročitajte još

SMAJLIJEM DO SEKSA 😏

Autor: redportal.rs

#apple

#homoseksualnost

#novi emotikoni