Nema okupljanja na Zapadnoj Moravi!

Uz saglasnost starešine Crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja za časni bogojavljenski krst doneta je odluka da zbog aktuelne epidemiološke situacije ova manifestacija ne bude održana. Poznato je da su i dalje aktuelne mere Kriznog štaba o broju lica koja se smeju okupiti na otvorenom prostoru, pa shodno poštovanju istih jednostavno nije bilo uslova za bezbedno održavanje ove tradicionalne manifestacije.

IZVOR: YT / Glas Zapadne Srbije

- Veoma teška odluka, ali u ovim specifičnim epidemiološkim uslovima drugačije se nije moglo. Poznato je da je naš grad ovu lepu tradicionalnu manifestaciju podigao na jedan zaista visok nivo i da je plivanje za časni krst u Čačku najmasovnije i najposećenije u Srbiji. Jednostavno nismo u mogućnosti da napravimo selekciju učesnika, a još veći problem bi svakako bilo i poštovanje epidemioloških mera kada su u pitanju gledaoci. Ne postoji način da se nekome zabrani dolazak na gradsku plažu i jedinstven je stav da ove godine bude ovako. Imali smo i neke alternativne predloge, ali bi sve to pored epidemiološkog rizika na neki način i umanjilo značaj ove manifestacije - rekao je direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Na Bogojavljenje, 19. januara, sveštenstvo čačanske crkve uz rukovodstvo grada Čačka će simbolično obeležiti ovaj veliki praznik uz osveštavanje vode Zapadne Morave.

Autor: mediaportal.rs/redportal.rs

#Zapadna Morava

#plivanje

#Čačak

#časni krst