Iako je bilo najavljeno, malo skijalište se nije otvorilo!

Dugački redovi parkiranih vozila, veliki broj onih koji su došli da osete zimske radosti, mnogi su čak poneli sanke i skije.

Najmlađi se niz padinu spuštaju na "klisku", drugi sa roditeljima pokušavaju da naprave Sneška Belića, treći se sankaju, četvrti su sa sobom poneli skije... Ovako je za vikend izgledao Goč, Kraljevčanima omiljena planina. Izgledalo je kao da se i Goč uželeo ljudi..

Usred zime, pohvala i putarima, put do Goča danas je bio bez snega na kolovozu, gotovo do samog vrha, besprekorno očišćen, za portal Krug rekla je naša sugrađanka Vesna Andrijašević, koja je i napravila ove kadrove koji ilustruju gužvu – nepreglednu kolonu parkiranih vozila i zimske radosti zaljubljenika u Goč:

Divan je bio osećaj da će Goč ponovo zaživeti, mada nema kapacitet za onoliko automobila. Čak i sportski tereni iza hotela bili su zakrčeni parkiranim automobilima, kao i ceo put od Piramide do hotela Dobre vode, koji rade, ali na uslugu moralo je dosta da se sačeka.

IZVOR: YT / @portalkrug

Parkiranih automobila bilo je i  na delu puta ka Vrnjackoj Banji, a registarske tablice nisu bile samo kraljevačke, već i iz mnogih drugih gradova. Na Goču je određen broj dece i organizovano, u sklopu prve smene Super raspust, koju na ovoj planini organizuje agencija Superlino.

I sama obožavam Goč i mislila sam da nikada više na našoj planini neće biti ovoliko ljudi, kao pre 15-ak godina. Drago mi je što sam se prevarila, iako bukvalno nismo imali gde da se okrenemo danas. Baš sam bila srećna zbog gužve i dečje graje i radujem se dok zamišljam kako će tek biti kada počne da radi ski-lift – ushićeno nam je ispričala Vesna.

Iako je bilo najavljeno da će do početka zimske sezone malo skijalište biti otvoreno, to se još nije dogodilo:

Nije kašnjenje do izvođača radova (kraljevačko preduzeća Amiga i beogradske frime Elkoms u ITC već do otežane dopreme opreme za ski-lift kupljen u Italiji, a sve to zbog ove situacije sa epidemijom. Narednih sezona verujem da ćemo, izgradnjom sistema za veštačko osnežavanje, rešiti i probleme sa nedostatkom snega, a planirana je i nabavka novog tabača za ski-staze – izjavio je sredinom decembra Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Izgleda da ćemo se Goču vraćati kao što se on, čini se, zavejan snegom, ove zime - vratio nama.

Autor: redportal.rs

#Goč

#gužva

#planina