Za sada bez novih mera

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa zasedao je jutros u 8.00 časova.

Članovi ovog tela na današnjoj sednici nisu doneli odluku ni o jednoj novoj meri.

One su i dalje u razmatranju, a postojeće, kako je i ranije rečeno, ostaju na snazi do 15. decembra. Premijerka je rekla da se nastavlja rad na prevenciji eventualnih katastrofalnih scenarija, kako se ne bi zatvarala privreda, ili da dođe do što manjeg zatvaranja.

Kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje. Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija.

U Srbiji je, prema poslednjem, jučerašnjem preseku, od koronavirusa obolelo još 7.393 osoba, 56 pacijenata je preminulo, a na respiratorima se nalazi 323 obolelih, što je najviše od početka pandemije. Testirano je 21.799 osoba, od početka pandemije 1.980.277. Na bolničkom lečenju trenutno se na teritoriji cele Srbije nalazi ukupno 8.594 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Od početka pandemije u Srbiji je na koronavirus bilo pozitivno 249.224, a preminulo je ukupno 2.172 osoba, dok je procenat smrtnosti 0,87 odsto.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj

#korona

#kovid

#krizni štab

#kriznog štaba

#nove mere

#sastanak

#umrlih

#zaraženih