PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras novinarima iz Davosa, gde učestvuje u radu Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik je rekao nakon sastanka sa predstavnicima južnokorejskih kompanija rekao da veruje da možemo da ostvarimo još čvršću saradnju.

- Niko ovde ništa ne priča o politici, sem Ukrajine i Rusije. Važno je da znamo šta se zbiva u svetu, i glavna tema trenutno je Bajdenov akt čiji je cilj da se smanji inflacija. Ideja je da se Amerika reindustrijalizuje, da se uloži u čipove i savremene tehnologije. To je investicija od 430 milijardi evra, kako bi Amerika osigurala svoju dominaciju - rekao je Vučić.

On kaže da je Evropa zbog toga zatečena.

- Šolc je ponovio, postoji neki dogovor EU, da se ide na smanjenje regulativa državne pomoći. Mi nismo mogli da pomažemo našim kompanijama zbog evropskih regulativa, a sada će sve to da se olabavi. Samo sipaj pare. Tu će naravno najveći da najviše dobiju. Amerikanci, Nemci - rekao je predsednik Vučić.

On dodaje da jedino što zanima Zapad, a vezano je za Srbiju, su sankcije Rusiji i nezavisno Kosovo.

- Pred nama je odsudna godina, niko neće ništa drugo da čuje. Jedna od najtežih godina u svakom smislu, i postavlja se pred nas pitanje koju ćemo politiku da izaberemo.

Autor: Novosti.rs