Priština nastavlja da maltretira Srbe

Kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Severnoj Mitrovici, sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena posle 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

Vozač saniteta iz Severne Mitrovice Milan Jovanović rekao je za Kosovo onlajn da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".

- Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da posle 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova - rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice. To je potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Ona je navela  da joj službenici kosovske policije njoj i sinu nisu dozvolili da se vrate kući "zbog stare nalepnice".

- Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se - navela je Mašić.

Autor: Novosti.rs

#Jarinje

#Kosovo i Metohija

#Kosovska policija