Blago povećanje broja preminulih

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 7.393 osobe zaražene koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 21.799 testiranih osoba u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 56 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batutna respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se nalazi 323 pacijenta. To, nažalost, predstavlja novi rekord u broju ljudi na veštačkoj ventilaciji u Srbiji od početka pandemije.

Podsetimo, juče smo imali čak 7.804 novozaraženih, a preminule su 54 osobe. Prema jučerašnjim podacima, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazilo se 319 pacijenata, što je bilo najviše od počekta epidemije do tog preseka.

Krizni štab će novu sednicu održati sutra od 8.00 časova, na kojoj će biti reči o eventualnim novim merama u borbi protiv koronavirusa. Pre svega će biti reči o merama koje će se primenjivati prema našim državljanima koji iz inostranstva dolaze u Srbiju povodom praznika. Takođe, biće reči i o produženju svih dosadašnjih mera da traju i za praznike.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#zaraženih