Kancelarija za KiM obezbedila advokata

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su dvojica srpskih mladića Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni danas u Klokotu.

Kako se navodi u saopštenju, oni su privedeni jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve u Klokotu čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh.

- Pripadnici Кosovske policije danas su pretresli kuće ove dve porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati i Кancelarija za КiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, porodice je obišao i predsednik Privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Кancelarije za KiM.

- Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Кosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak. Time se na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta - poručili su iz Kancelarije za KiM.

Autor: Pink.rs

#Kosovo i Metohija

#hapsenje