Beograd čeka odgovor KFOR-a

Na severu Kosova i Metohije Srbi su na barikadama 15. dan, tražeći slobodu za uhapšene i povlačenje kosovskih specijalaca sa severa. Srpska lista saopštila je da je Priština objavila novu listu za progon Srba. Na listi je skoro kompletno rukovodstvo Srpske liste, viđeni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsednika Aleksandra Vučića.

Srbi u južnoj pokrajini i zvaničnici u Beogradu, oštro reagovali i osudili poteze Prištine.

Na severu Kosova i Metohije Srbi su na barikadama dočekali 15. jutro, tražeći slobodu za uhapšene i povlačenje kosovskih specijalaca sa severa.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da apsolutnonije nikakva novost da Priština pravi spisak Srba za hapšenje.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je večeras da novi spisak nepoželjnih Srba koji je objavilo Samoopredeljenje Aljbina Kurtija nije ništa drugo, nego "spisak za odstrel" i da je u pitanju još jedan pokazatelj da tzv. vlasti u Prištini neće nikada ostaviti Srbe na miru.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je pojava spiska Srba sa KiM koji treba da budu uhapšeni još jedan dokaz ne samo ludosti onoga što radi Aljbin Kurti već i pokazatelj koliko je spreman na dalje zaoštravanje situacije.

Ombudsman u Prištini Naim Ćelaj sa svojim zamenicima Marijom Radulović i Nimanom Hajdarijem održao je video-sastanak sa uhapšenim bivšim policajcem Dejanom Pantićem.

Pantić je zatražio pomoć ombudsmana da mu bude dozvoljena poseta branioca i porodice i da bude smešten u Pritvornom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Kosovo