Srbija ostvarila najbolje rezultate privrednog rasta u Evropi, poručuje ministar finansija

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali nastavio je danas posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji, sastankom sa ministrom ekonomije i planiranja te zemlje Faisalom F. Alibrahimom, kao i sa predstavnicima Privredne komore.

Mali je ministru ekonomije i planiranja preneo makroekonomske rezultate koje je Srbija postigla u prethodnom periodu, kao i potencijale za ulaganje u našu zemlju.

Potpredsednik Vlade je istakao:

U poslednje dve godine, dok je trajala kriza izazvana pandemijom korona virusa, Srbija je kumulativno ostvarila najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta u Evropi, javni dug nam je pod kontrolom, a nezaposlenost na istorijskom minimumu. Srbija danas privlači rekordan broj stranih direktnih investicija, više od svih država regiona zajedno, a brojni su potencijali naše zemlje za ulaganje. Dobar primer je i naša saradnja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sa kojima imamo međudržavni sporazum, a koji su u roku od deset godina postali treći ekonomski partner Srbije. Isto toliko ima prostora i za našu saradnju sa Saudijskom Arabijom.

Autor: tanjug.rs

#Ministar finansija

#Potpredsednik Vlade

#mali

#saudijska arabija

#siniša mali