Iako je ponedeljak, broj novoobolelih veći nego juče

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 6.557 osoba zaraženih koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 15.697 testiranih osoba u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je nažalost još 56 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batutna respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se nalaze 283 pacijenta.

U Srbiji je trenutno hospitalizovano više od 7.700 osoba.

Podsećamo, jučerašnji broj novozaraženih bio je 5.809, dok je preminulo 58 osoba. S obzirom da ponedeljkom inače imamo manji broj registrovanih zaraženih, ovi brojevi ne treba da daju lažnu nadu da se epidemija smirila. Pravo stanje videćemo sutra.

- Broj prijema ne pada, a zabrinjava to što nam sve više pacijenata dolazi sa težim kliničkim slikama, koji su se kod kuće sami lečili - upozorio je jutros dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Sa druge strane, dr Predrag Kon nas je jutros takođe upoznao sa tim da je medicinski deo Kriznog štaba već pripremio niz mera uoči dolazećih praznika, a odnose se pre svega na kontrolu priliva ljudi iz inostranstva.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere

#preminulih

#umrlih

#zaraženih