Temperatura od 19 do 21 stepena

Predsednik Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je da je jutros svih 60 toplana u Srbiji počelo grejnu sezonu bez većih problema u snabdevanju potrošača toplotnom energijom.

- Za sada nema nikakvih problema, osim onih uobičajenih pojedinačnih slučajeva da neke grejne linije nisu proradile, što se dešava svake sezone, ali su ekipe na terenu i otklanjaju te nedostatke -  rekao je Stojanović.

Dodao je da će u toku grejnog dana u grejanim prostorima biti održavane propisane temperature od 19 do 21 stepena celzijusa, uz prekide grejanja u delovima do kada će spoljne temperature biti visoke.

- Ukoliko spoljne temperature budu od 23 do 28 stepeni, kako je prognozirano, u tim delovima dana će grejanje prestati, ali će takve temperature biti još dan-dva, a onda nas očekuje zahlađenje, pa će grejanje biti čitavog dana - precizirao je Stojanović.

On je naglasio da su toplane obezbeđene dovoljnim koiličinama svih energenata, a da je mazuta i lož ulja nabavljeno i iznad neophodnih količina.

Stojanović je naveo da od 60 toplana 35 njih koristi gas, 23 toplane imaju kotlarnice koje koriste miks različitih energenata, uključujući mazut i lož ulje.

Autor: Tanjug

#grejanje

#sezona grejanja