U prijavi se traži da nadležno javno tužilaštvo preduzme krivično gonjenje prijavljenih i traži da nakon sprovedenog postupka budu oglašeni krivim i osuđeni po zakonu.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je podneta krivična prijava protiv Radeta Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i Dragoljuba Petrovića, glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Danas.

Tekst krivične prijave objavljen je na sajtu istvankaic.com, a u njemu se navodi da je Panić sa svog naloga na društvenoj mreži tviter u ponedeljak, 8. avgusta, objavio fotografiju dopisa iz Trećeg osnovnog suda koji je 13. juna 2022. godine upućen njegovom advokatu Miroslavu Živkoviću, a u kojem postupajući sudija obaveštava stranku u parničnom postupku da druga stranka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po izveštaju pošte ne stanuje na adresi (koja je javno objavljena), a koju je Panićev advokat bio priložio.

Na ovaj način, Panić je izvršio krivično delo, učinivši javno dostupnim i vidljivim konkretan lični podatak, adresu štićenih lica porodice predsednika Srbije, koji je do tada bio zaštićen i nije bio javno poznat podatak u konkretnom obliku.

Petrović je u sredu 10. avgusta 2022. godine objavio, na strani 3 štampanog izdanja lista koji uređuje, prilog pod naslovom "Za potrebe sudskog postupka nije lako locirati šefa države", u kojem je preneo spornu objavu Radeta Panića sa društvene mreže tviter.

Na ovaj način, Petrović je izvršio krivično delo jer je sporni podatak sa društvene mreže preneo kako u štampano, tako i u internet izdanje sredstva za javno informisanje, i time adresu štićenih lica učinio dostupnom još većem broju ljudi nego što su to korisnici društvene mreže tviter.

U prijavi se traži da nadležno javno tužilaštvo preduzme krivično gonjenje prijavljenih i traži da nakon sprovedenog postupka budu oglašeni krivim i osuđeni po zakonu.

Autor: Pink.rs

#Aleksnadar Vučić

#tužba