Ko ne razume specifičnu poziciju Srbije, ne želi dobro ni EU, smatra Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bilo pokušaja pojedinih poslanika u Evropskom parlamentu da se izglasa odluka o prekidu pregovora Srbije u pristupanju EU.

"Nama je drago što to nije izglasano, jer bi bilo pogrešno da jeste. Hvala većini evroposlanika koji to nisu izglasali", rekao je Vučić odgovarajući na konstataciju novinara da je poslanička grupa Zelenih u EP podnela amandman na rezoluciju o Srbiji, da usklađivanje sa sankcijama Rusiji ne bi bio uslov za nastavak pregovora sa EU, već za napredak u tim pregovorima.

Vučić je dodao da bi svako trebalo da radi svoj posao.

"Ako misle da treba nekoga da molimo za nešto - nećemo. Vi radite svoj posao, mi ćemo svoj. Mi imamo svoje interese, važno je da Srbija bude na EU putu, ali i da ima svoju slobodu i da razmišlja o svojim vitalnim nacionalnim interesima", rekao je Vučić.

Ukazao je da onaj ko ne razume specifičnu poziciju Srbije, ne želi dobro ni EU, ni Srbiji, što je, kaže, pitanje za širu političku raspravu.

Naveo je i da je sa mnogima danas u svetu nemoguće razgovarati.

"Voz je krenuo iz stanice, ludilo je krenulo, svi su u ratu i ne možete da razgovarate sa njima. Sa nekima možete, i sa njima razgovarate, ali sa nekim ne možete", rekao je Vučić.

Inače, poslanici Evropskog parlamenta danas su velikom većinom glasova usvojili Rezoluciju o Srbiji kojom se izražava podrška članstvu Srbije u EU, ali se zvanični Beograd poziva da se hitno uskladi sa sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije i Belorusije, i to postavlja kao jedan od uslova za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Vučić