Predsednik je danas najavio i značajno povećanje penzija

- Svakako će biti dvocifreno, očekujemo da razgovramo i sa poslodavcima, ali pošto će država preuzeti teret, to će biti 12 ili 13 odsto, a možda i 14 - rekao je predsednik.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da se očekuje značajan rast minimalne zarade, kao i da prosečna plata u martu naredne godine bude viša od 710 evra.

- Hoćemo da na ozbiljan način značajno povećamo minimalac, ali da to ide na teret države, a ne poslodavca. Za to nam treba 300 miliona evra, i to ćemo mi da keširamo, kao država. Za poslodavce, videćemo kako, da li povećanje neoporezivog dela dohotka, plus deo doprinosa, a pokušaćemo da spustimo sve poreze i doprinose na zaradu, na nivo 60,2 odsto - rekao je Vučić.

Predsednik je danas najavio i značajno povećanje penzija, u dva navrata, koje, kako je rekao, ukupno neće biti manje od 18 %.

- Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP, i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno - rekao je Vučić novinarima na obilaznici.

Autor: Tanjug AP

#Srbija

#aleksandar vučić

#minimalac

#penzije

#plate