Predsednik Srbije poručuje da danas srpska deca znaju za Košare

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac na spomen-obeležje junacima sa Košara, povodom 23. godišnjice završetka čuvene bitke između Vojske Jugoslavije i teritorističke OVK, Vojske Albanije i vazdušnih snaga NATO.

Na današnjoj svečanosti, kojoj su prisustvovali i ratni veterani, učesnici bitke na Košarama, Vučić je izjavio:

Posle godina ćutanja, ako ništa, danas barem govorimo o ovome sa ponosom, sećajući se svih stradalih. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu Srbiju, za našu otadžbinu. Danas deca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači štititi svoju zemlju i, čini mi se, možda bolje nego mi, razumeju koliko je važno voleti svoju zemlju. Hvala vam što ste zemlju voleli više od sebe, više od svega. Srbija to neće i ne sme da zaboravi. Sloboda Srbije bila je i ostaće najveća vrednost za koju se borimo i naša zemlja neće morati da brine, jer ima junake poput vas.

Bitka na Košarama je trajala 67 dana, od 9. aprila do 14. juna 1999. godine. U toku odbrane 115 kilometara duge granice sa Albanijom, poginulo je 108 pripadnika Vojske Jugoslavije, a prosečna strarost poginulih bila je 25 godina.

Autor: redportal.rs

#Bitka na Košarama

#NATO agresija

#Predsednik Republike Srbije

#Vučić

#aleksandar vučić

#predsednik srbije

#rat na Kosovu

#ratni veteran