Moramo da sačuvamo mir, zato što u miru mi najbrže rastemo, kazao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o utvrđivanju policije lažne države Kosovo na Brnjaku, i rekao da pomno prati situaciju.

- Razgovarao sam sa generalom Mojsilovićem, KFOR je takođe upoznat. Videli ste da postavljaju kontejnere na kilometar od prelaza, da bi nadgledali i Gazivode. Ne želimo da pristanemo na njihovu igru i provokacije. Nisu oni bog zna kakva sila i snaga. Mi moramo da izbegavamo provokacije. Zato što smo mi u stanju da pravimo Kliničke centre i da napredujemo brže od ostalih. I zato prećutimo. Iako vidite da znam svaki detalj, bolje je nego da izazivamo sukob. Moramo da sačuvamo mir, zato što u miru mi najbrže rastemo, i to je put u budućnost - rekao je predsednik Vučić.

Takođe, predsednik se osvrnuo i na obaveštajni rat koji se vodi protiv Srbije.

- Ne traje to od juče. Od onog trenutka kada su neki u regionu saznali da ćemo ih po apsolutnom nivou BDP preteći posle ne znam koliko decenija, krenula je opšta hajka. Ako ste zaboravili, pre samo par meseci sam optužen da sam ubijao ratne zarobljenike tokom rata. Zato što koliko god nešto demantovali, manje se čuje od prvobitne laži - rekao je Vučić.

Autor: Pink.rs

#Albanija

#KFOR

#Srbija