Predviđena izgradnja 7 novih mostova, 2 tunela i 2 linije metroa 😊

Protivnici modernizacije Beograda postojali su oduvek, čak i u vreme izgradnje Palate Albanija, Beograđanke... Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS-a Goran Vesić, govoreći o kritikama na račun razvoja Beograda, kaže da istoriju prestonice poznaje odlično, te da su ove priče istinite.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink

- Mnogi teško prihvataju promene, ali grad se razvija. Srećan sam jer se Beograd spustio na reke i što smo postavili put kojim će se razvijati. To je upravo program Beograd 2030, a koji je Skupština usvojila 31. januara - kazao je Goran Vesić i jutarnjem programu TV Pink.

U Novom jutru prikazan je i spot koji promoviše napredak Beograda u tekućoj deceniji: beogradski metro, BG voz sa 40 novih električnih kompozicija i 500 polazaka dnevno, prosečna zarada Beograđana iznosiće 200.000 dinara. Uz obale Save i Dunava prostiraće se linijski park dužine 5 kilometara, a obale će spajati 7 novih mostova. Dva nova tunela smanjiće gužve i zagađenje u centru grada. Sva vozila u sistemu javnog transporta biće ekološka. Imaćemo 5 novih fabrika za preradu otpadnih voda. Biće izgrađeno 100 novih parkova i napravljeno 150 kilometara biciklističkih staza. U planu je 40 novih vrtića za najmlađe i najmoderniji industrijski park u Borči.

Foto: Tanjug

Goran Vesić je potvrdio da ga je predsednik stranke Aleksandar Vučić predložio za zamenika šefa Izbornog štaba naprednjaka:

- Veliko je priznanje da sam izabran da budem zamenik Aleksandru Vučiću koji uvek vodi naše štabove i kampanje. Daću svoj doprinos da naša stranka pobedi na svim nivoima - rekao je Vesić.

IZVOR: YT / Novo jutro

Autor: redportal.rs

#2030

#Beograd 2030

#Goran Vesić

#Srbija

#beograd

#izgled

#zamenik gradonačelnika