SPC nagrađuje najbolje studente

Komisija, koju su po blagoslovu Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija činili: Njegovo Preosveštenstvo vikarni Episkop hvostanski g. Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke; arhimandrit Danilo, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije; i mr Sandra Dabić, sekretar Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke; u skladu sa pravilima određenim konkursom za dodelu stipendija studentima završnih godina redovnih studija fakulteta koji su osnivači Univerziteta u Beogradu, objavljenim 22. decembra 2021. godine, uzimajući u obzir prosečne ocene i materijalno stanje 148 studenata koji su podneli predviđena dokumenta, donela je odluku da jednogodišnjim stipendijama budu nagrađeni studenti:

Danilo Tonić i Vasilije Stambolić sa Elektrotehničkog fakulteta; Aleksa Zubelić i Isidora Arsenović sa Medicinskog fakulteta; Stefan Stakić i Sonja Lukendić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta; Nikola Šurjanac i Zorana Jevtić sa Pravnog fakulteta; i Teodora Stevanović i Stefan Povrenović sa Filosofskog fakulteta.

Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije je, oduševljen uspehom studenata koji su konkurisali, odlučio da u ovu akciju uključi Fondaciju "Privrednik" kojom predsedava, a koja stipendira darovite studente i učenike, tako da se broj stipendiranih sa predviđenih pet povećao na deset.

Autor: RTV / redportal.rs

#patriharh

#stipendije