SAJ jedna od najspremnijih i najvažnijih jedinica MUP-a

- Specijalna antiteroristička jedinica i dalje će biti jedan od stubova bezbednosti Republike Srbije, a naši pripadnici uvek spremni da brzo reaguju i u potpunosti izvrše postavljene zadatke od strane državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Vučićem - poručio je danas komandant SAJ-a Spasoje Vulević na obeležavanju 43 godine postojanja te Jedinice.

Vulević je u bazi SAJ-a u Batajnici istakao da je ta jedinica od osnivanja 1978. godine prošla kroz različita iskušenja i brojne rizične situacije, kroz koje su usavršavali taktiku, gradili jedinstvo i jačali snage.

- Naši pripadnici odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni oduvek su bili ono najvrednije što SAJ ima. Samo predanim radom sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove doprinele su da se ime SAJ-a sa uvažavanjem izgovara i van granica Srbije - rekao je Vulević.

Komandant SAJ-a istakao je da će težište aktivnosti u narednom periodu biti usmereno na podmlađivanje personalnog sastava Jedinice, nastavak procesa edukacije i usavršavanje pripadnika, modernizaciju i tehničko opremanje novom opremom i sredstvima, kao i na rekonstrukciju i izgradnju objekata u bazi Jedinice u Batajnici.

Danas su uručena i priznanja pripadnicima koji su 10, odnosno 20 godina deo ove elitne jedinice, kao i pripadnicima koji su ostvarili zapažene sportske rezultate.

Polaganjem venaca na spomen-obeležje odata je počast nastradalim pripadnicima SAJ-a.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Proslava

#SAJ

#specijalna antiteroristička jedinica