Čelnik organizacije Kreni-Promeni rekao predsedniku da će održati reč

Direktor organizacije "Kreni-Promeni" Savo Manojlović rekao je danas da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike danas, jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

On je naveo da se ranije čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem povodom zahteva zbog proteste prethodne 2 subote i da je od njega tada dobio informaciju da će zahtevi biti usvojeni.

Manojlović je za Juronjuz rekao da je prvo imao ponude da se sastane sa nekim iz vlasti, ali da je odgovorio da to ne želi.

- Onda me je u jednom momentu zvao predsednik Vučić i tada je rečeno da će biti usvojeni zahtevi i to je to - naveo je Manojlović.

Prema Manojlovićevim rečima, Vučić mu je rekao da su njihovi zahtevi "razumni", da je on to video, ali "da je ipak bilo preterivanje izlazak na auto-put ali da ce usvojiti primedbe".

- Na kraju je pitao da li ću ja poštovati svoju javnu reč i ja sam rekao da ja poštujem svoju reč bez obzira gde je i kome dao - preneo je Manojlović.

On je rekao i da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike danas, jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

Zahtevi Kreni-Promeni bili su da se povuče Zakon o eksproprijaciji, kao i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, što je realizovano.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Vučić

#blokade

#savo manojlović