Danas sednica Kriznog štaba

Danas će biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, potvrđeno je Tanjugu. Sednica je zakazana za 15.30 sati.

Prema poslednjim najavama za novu sednicu Kriznog štaba koja je zakazana za danas u 15.30, predviđeno usvajanje novih mera. Mnogi se pitaju da li će ova kovid propusnice biti uvedene na 24 časa, i da li će biti još nekih dodatnih mera.

Medicinski deo štaba i dalje apeluje da se mere koje su na snazi dodatno pooštre, te ono što je izvesno jeste da će na narednoj sednici, najverovatnije biti usvojena odluka da se produži jesenji mini raspust. Pored škola, govori se i o kovid propusnicama koje bi važile 24 časa, što je još uvek pod znakom pitanja.

Da će biti nekih promena na sledećoj sednici ukazuje i izjava ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, koji je izjavio da epidemiološka situacija u Srbiji nije nimalo naivna, i najavio sednicu za ovu nedelju.

- Uveravam građane da ćemo uraditi sve da se smanji broj ljudi u bolnicama i na respiratoru. Bolnice su nam potrebne i za druge pacijente, osoblje i lekari su premoreni, predugo ovo traje. Siguran sam da ćemo doneti mere u interesu svih, pre svega da zaštitimo živote građana i da pomognemo zdravstvenom sistemu – izjavio je ministar za Tanjug.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek, takođe je najavio da će biti nekih mera, što se pre svega odnosi na situaciju u školama, što nam dodatno potvrđuje da će školarci na raspust, ali pomenuo je i kovid propusnice.

- Na sednici će biti reči o situaciji u školama, o jesenjem raspustu, o kovid propusnicama. Ono što je evidentno je da kovid propusnice daju rezultate. Pravac razmišljanja i delovanja mora biti takav da imamo što efektivnije mere, a što manje posledica, a to znači da sve mere budu usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima - rekao je Đerlek za K1.

Autor: redportal.rs

#duži letnji raspust

#kovid propusnice

#krizni štab