Nakon potpisanog sporazuma u Ovalnom kabinetu predsednika SAD, Adam Boeler najavio dolazak visoke delegacije u Beograd.

Republika Srbija će 21. septembra dočekati visoku delegaciju američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).

Izvršni direktor ove vladine agencije, Adam Boeler, na svom Tviter nalogu je objavio:

- Nakon istorijskog dogovora izmedju Srbije i Kosova prošle sedmice, šaljem delegaciju na visokom nivou u Beograd, počevši od 21. septembra, kako bi otvorili našu @DFCgov kancelariju i otpočeli projekte, ključne za ekonomsku normalizaciju.

IZVOR: TW / @AdamUSDFC

Ova agencija formirana je 2019. godine od strane američke vlade i predstavlja banku za razvoj koja fokus svog delovanja usmerava na pomoć srednjim i malim privatnim preduzećima.

Postoji opšte mišljenje da je dolazak DFC-a u Srbiju velika stvar, pogotovo ako se uzme u obzir da ova institucija, čiji godišnji budžet iznosi 60 milijardi dolara, svoju kancelariju otvara u trenutku globalne pandemije i ekonomske krize.

Ovaj potez američke vlade usledio je odmah nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma u kome se američka strana obavezala i na infrastrukturne projekte na celoj teritoriji Srbije koji prema nekim izveštajima dostižu i 13 milijardi američkih dolara.

Autor: redportal.rs / TW / @AdamUSDFC

#2020

#Amerika

#DFC

#Hoti

#SAD

#Srbija

#vucic